Mijn laatste werkdag bij de LVVP

 

Donderdag 5 juli was mijn laatste werkdag bij de LVVP. Veel is al gezegd in het interview dat Ruth Bakker, mijn opvolgster op het LVVP-bureau, onlangs met mij hield. Ook de woorden van LVVP-voorzitter Hans Kamsma -en die van oud-voorzitter Arnoud van Buuren- op de recente ledenvergadering helpen me om afscheid te kunnen nemen van een vereniging en werkplek die mij zo dierbaar was. 

[foto: Joost Gijzel]


Ik heb bijna 26 jaar met heel veel plezier gewerkt voor de NVVP en -na de fusie met de LVE- voor de LVVP. Ik voel me nauw betrokken bij de mensen, het mooie vak en de diverse kwesties die zich in de loop van de tijd aandienden.

Ik zal het werk, de leden, het team zeer gaan missen. Het zal ongetwijfeld wennen worden; het is toch een soort familie die ik achterlaat.

 

Tegelijkertijd heb ik zin in een nieuwe episode in mijn leven, waarin ik kan ontdekken wat er gebeurt als niets moet en alles mag.

In augustus ga ik alvast meedoen aan een summerschool creatief schrijven en ik verwacht dat daar al wel wat nieuwe luikjes open zullen gaan.

Vorig jaar ben ik met roeien begonnen en daarnaast ga ik zeker de fotografie weer oppakken.

Ik laat me verrassen door wat er verder op mijn pad gaat komen.

 

Mijn collega Ruth Bakker heeft zich sinds september 2017 ingewerkt als mijn opvolgster. Ik heb haar hoog zitten, als persoon en als werkkracht voor de LVVP.

Met een gerust hart laat ik al het werk aan haar over. Collega Tineke Ruijl zal haar daarin bijstaan.

Het LVVP-team is een sterk team, waarin ieder unieke capaciteiten heeft, die naadloos op elkaar aansluiten. Het is daarmee een organisch geheel en een geoliede machine.

Maar dat hebt u natuurlijk allang gemerkt: de LVVP is een club waar je als vrijgevestigd ggz-professional op kunt vertrouwen. Alle kwesties worden krachtdadig op- en aangepakt.

 

Ik wil jullie danken voor jullie vertrouwen in mij gedurende de jaren dat jullie lid zijn van de NVVP/LVVP.

Als ik een wens mag uitspreken, dan hoop ik dat er meer tijd komt voor jullie prachtige en belangrijke vak! En dat alles eromheen tot een minimum wordt beperkt, zodat het echt functioneel kan zijn en niet meer dan dat. Zoals Hans Kamsma het onlangs zo mooi zei in het interview van juni: het gaat om een teveel dat is losgezongen van de inherente kwaliteit.

 

Tot slot hoop ik dat jullie werk nu eens niet met argusogen wordt bekeken door financiers. Niet alles in het leven is te vatten in regels, richtlijnen en bewijzen.

Alles van waarde is weerloos. Dat was, is en zal altijd zo zijn.

Kortom: ik wens jullie een mooie toekomst!

 

Hartelijke groet,

Jeanne