Veel gestelde vragen over de AVG

 

Op 25 mei jl. trad de nieuwe privacywet (AVG) in werking. De LVVP stelde eerder een handleiding, stappenplan en voorbeelddocumenten op voor haar leden. De LVVP heeft daarnaast een faq-lijst opgesteld die we frequent bijwerken.


De LVVP ontvangt veel vragen van leden over ict-toepassingen voor veilig mailen, chatten, sms’en, et cetera. De algemene uitgangspunten en veel gestelde vragen over deze onderwerpen kunt u terugvinden in onze faq-lijst.

 

Verwerkersovereenkomsten

Daarnaast worden er veel vragen gesteld over verwerkersovereenkomsten. Met welke partijen sluit je een verwerkersovereenkomst en voor welke partijen is dat niet nodig? Hiervoor hebben we een handig overzicht gemaakt, eveneens te vinden op Mijn LVVP.

 

Het is voor ons uiteraard niet mogelijk om voor alle leden afzonderlijk verwerkersovereenkomsten te checken. Wel hebben we enkele tientallen leveranciers van ROM- en epd-software onze checklist en de voorbeeldverwerkersovereenkomst van de brancheorganisaties zorg toegestuurd met het verzoek deze naast hun eigen verwerkersovereenkomst te leggen en die waar nodig aan te passen aan de vereisten vanuit de AVG.