LVVP-stappenplan AVG klaar voor gebruik

De Europese privacywet (AVG), wordt op 25 mei 2018 van kracht. De LVVP heeft met deskundige juristen een eigen AVG-stappenplan ontwikkeld en voorzien van alle benodigde documenten. LVVP-leden hebben de informatie inmiddels ontvangen. Op drie bijeenkomsten -in Utrecht, Eindhoven en Zwolle- wordt het stappenplan binnenkort uitgebreid toegelicht. Ga direct naar het stappenplan.


Wat regelt de AVG?

De nieuwe privacywet:

  • legt meer verantwoordelijkheden bij zorgaanbieders die persoonsgegevens verwerken,
  • beschermt en versterkt de rechten van de personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt,
  • en geeft de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, meer bevoegdheden, waaronder de bevoegdheid om boetes op te leggen.

 

Bewustwording en alertheid

Met het AVG-stappenplan kunt u uw eigen 'privacy policy' opstellen. Maar het is ook belangrijk dat u zich (nog meer) bewust wordt van wat er mis kan gaan. Laat nooit uw computer onbeheerd achter terwijl er een patiënt in de spreekkamer zit. Zorg dat usb-sticks beveiligd zijn. Spreek af wie bij welke gegevens mag en kan komen. U moet uitermate alert zijn én blijven op het vaak ongemerkt lekken van privacygevoelige gegevens. In de ggz ligt dat extra gevoelig; het gaat het altijd om 'bijzondere persoonsgegevens'. Naast het bieden van een vereenvoudigd stappenplan, doen we daarom een appèl op uw persoonlijke alertheid, nu en in de toekomst.

 

Drie informatieavonden

Kom dan naar een van de drie informatieavonden over de AVG en het stappenplan:

  • maandag 7 mei in Zwolle van 19.00 – 21.00 uur
  • maandag 14 mei in Eindhoven van 19.00 – 21.00 uur
  • woensdag 16 mei in Utrecht van 19.00 – 21.00 uur


Opgeven kan via s.wammes@lvvp.info. Vermeld duidelijk de datum en plaats van uw keuze. Een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met de gegevens van de locatie.