Nieuwe themapagina voor vrijgevestigde jeugd-ggzaanbieders

Vrijgevestigde ggz-aanbieders maken een belangrijk deel uit van het totale aanbod in de jeugd-ggz. Er is sinds kort een handzame informatiepagina beschikbaar op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor gemeenten en vrijgevestigden. Bijvoorbeeld over de intermediair voor de vrijgevestigde jeugd-ggz-professional, tips & tricks en veel gestelde vragen. De VNG heeft een intermediair aangesteld die aandacht vraagt voor de positie van vrijgevestigde zorgaanbieders. Deze intermediair kent de positie van de vrijgevestigde zorgaanbieder goed en kan bemiddelen als een zorgaanbieder en een gemeente hulp nodig hebben in de samenwerking. Denk hierbij aan knelpunten bij administratie, privacy, inkoop en contracten.


Tips & Tricks

 

De VNG heeft een aantal tips & tricks verzameld over voorwaarden die gemeenten kunnen opnemen in het contract met vrijgevestigde jeugd-ggz-aanbieders. Vrijgevestigden kunnen hier terecht voor informatie over voorwaarden die de toegang tot een contract belemmeren.


Veel gestelde vragen
De gemeente contracteert alleen instellingen, en dan moeten vrijgevestigde aanbieders daar als onderaannemer aan de slag. Mag dat? Bij aanbestedingsprocedure eist de jeugdregio een ‘gedragsverklaring aanbesteden’ (gva). Is dat een wettelijke verplichting? Bekijk hier de antwoorden op alle veel gestelde vragen.

 

Meer informatie

Overzicht samenwerking van vrijgevestigden met gemeenten, wijkteams, instellingen, zorgverzekeraars etc.