Nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden voor onze maandelijks nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief archief

2019
2018
2017
Klik hier voor de printversie

Nieuwsbrief LVVP - 19 juli 2018

Duidelijkheid nodig over opeenvolgende producten generalistische basis-ggz

Wirwar aan regels leidt tot onrust en onzekerheid bij patiënt en zorgaanbieder

Zorgverzekeraars passen de beleidsregels voor opeenvolgende producten in de generalistische basis-ggz (gb-ggz) op heel verschillende manieren toe. De LVVP zette de eisen van zorgverzekeraars op een rij en concludeert dat er sprake is van willekeur. Voor vrijgevestigde ggz-aanbieders zijn de gevolgen groot. Bovendien worden verzekerden door sommige verzekeraars in hun aanspraak op verzekerde zorg beperkt.

Lees meer

Zomerrooster telefonische bereikbaarheid LVVP

Van 20 juli tot en met 20 augustus 2018 is het LVVP-bureau telefonisch beperkt bereikbaar: van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur. Mariska Koperdraad van visitatie is in de maand augustus afwezig. Uiteraard kunt zich via de website aanmelden voor visitatie. De aanmelding staat open tot en met eind 2019. We wensen u een fijne zomer toe!

Leden gezocht voor inspirerende LVVP-commissie!

Denk mee over het congres 2019

De congrescommissie zoekt leden die frisse, inspirerende ideeën hebben voor een thema en sprekers voor het volgende LVVP-congres in september 2019. De tijdsinvestering is minimaal en u ontvangt uiteraard een vergoeding.

Lees meer

LVVP werkt mee aan actieplan vervolgaanpak wachttijden

Brief aan staatssecretaris Blokhuis over actieplan aangepast

De LVVP doet mee aan het actieplan vervolgaanpak wachttijden. Een eerdere brief aan staatssecretaris Blokhuis over de aanpak wachttijden ondertekenden wij niet, maar we doen wel mee aan het actieplan waarbij rekening is gehouden met onze kanttekeningen bij de brief van destijds. Begin deze week is het actieplan aangeboden aan de Tweede Kamer.

Lees meer

Tussenstand wachttijden in de zorg

Meld wachttijdproblemen als gevolg van knellende omzetplafonds

De wachttijden in de zorg lopen nog maar moeizaam terug, kopte Zorgvisie onlangs. Dit geldt ook voor de ggz, zo blijkt uit het rapport Wachttijdprojecten Tussenstand van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De LVVP roept leden op om wachtlijstproblemen als gevolg van knellende omzetplafonds te (blijven) melden.

Lees meer

Hoofdlijnenakkoord voor de ggz ondertekend

LVVP tevreden met resultaten voor vrijgevestigden

Op 11 juli jl. werd het nieuwe hoofdlijnenakkoord voor de ggz ondertekend. Namens het LVVP-bestuur tekende Judith Veenendaal, directeur. De LVVP is blij met de resultaten voor vrijgevestigden.

Lees meer

Zilveren Kruis wint hoger beroep tegen stichting ZorgRecht

LVVP: keuze voor een ongecontracteerde aanbieder wordt bemoeilijkt

Zilveren Kruis heeft in hoger beroep de rechtszaak tegen stichting ZorgRecht gewonnen. De zorgverzekeraar mag extra eisen opleggen aan ongeontracteerde thuiszorgaanbieders. De LVVP is voorstander van het aantrekkelijk maken van contracteren in plaats van het belemmeren van ongecontracteerd werken.

Lees meer

Zorgverzekeraars moeten basisverzekering duidelijker presenteren

9,8 miljoen Nederlanders betalen te veel voor hun zorgpolis

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stellen dat consumenten nu miljoenen te veel voor hun zorgpolis betalen. Dit blijkt uit het rapport ‘Beter kiezen op de polismarkt’, een gezamenlijk onderzoek van de ACM en de NZa. Zorgverzekeraars zouden hun aanbod van basisverzekeringen veel overzichtelijker moeten presenteren.

Lees meer

Modernisering wet BIG per 2019

Melden BIG-nummer aan patiënten wordt verplicht

De Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (wet BIG) wordt aangepast. BIG-geregistreerde zorgverleners moeten vanaf 2019 hun BIG-nummer verplicht aan de patiënt melden. Ook kan de tuchtrechter een BIG-geregistreerde zorgverlener een beroepsverbod opleggen. Het wetsvoorstel treedt naar verwachting begin 2019 in werking.

Lees meer