Nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden voor onze maandelijks nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief archief

2019
2018
2017
Klik hier voor de printversie

Nieuwsbrief LVVP - 20 juni 2018

Wachttijden, omzetplafonds en contractering

De regels, registraties, reprimandes en restricties

Zoals u weet, zijn ggz-aanbieders sinds 1 januari 2018 verplicht hun wachttijden maandelijks aan te leveren bij Vektis. Vrijgevestigde zorgaanbieders lopen hierbij voor op de instellingen. Voor veel LVVP-leden beginnen de omzetplafonds van dit jaar al te knellen, waardoor de wachttijd oploopt. Tegelijkertijd neemt de druk toe om tot een oplossing te komen. We lichten hieronder vier belangrijke kwesties toe: de regels, de registraties, de reprimandes en de restricties. De LVVP doet er alles aan om tot een werkbare en minder belastende oplossing te komen voor de almaar oplopende wachttijden.

Lees meer

Zorgstandaarden aangeboden aan Zorginstituut Nederland

LVVP-bestuur autoriseert zorgstandaarden niet

De diverse zorgstandaarden en generieke modules die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld binnen het Netwerk Kwaliteits­ontwikkeling GGz (NKO) zijn op 18 juni 2018 aangeboden bij het register van Zorginstituut Nederland. Tegelijkertijd zijn de bijbehorende patiënten­versies, samenvattingskaarten, implementatieplannen, onderhoudsplannen en de rapportages van de uitvoerbaarheidstoets aangeboden. Het LVVP-bestuur ziet twee belangrijke redenen om de zorgstandaarden en generieke modules niet te autoriseren.

Lees meer

AVG en de aansprakelijkheid in verwerkersovereenkomsten

Alle informatie op de AVG-pagina op Mijn LVVP

De LVVP ontvangt veel complimenten over de informatieve AVG-bijeenkomsten en de handreiking met documenten die we voor onze leden lieten ontwikkelen door deskundige juristen. Daarnaast komen ook veel vragen binnen, bijvoorbeeld over de verwerkersovereenkomsten.

Lees meer

Akwa benoemt 5-koppig bestuur

Nieuw kwaliteitsinstituut voor de ggz per 2019 operationeel

Akwa - alliantie kwaliteit in de ggz - heeft vijf nieuwe bestuursleden benoemd. Hiermee is het bestuur van akwa compleet. De komende maanden krijgt de alliantie nader vorm. Per 1 januari 2019 is de organisatie operationeel en is akwa hét kwaliteitsinstituut voor de ggz.

Lees meer

Campagne depressie bij pas bevallen jonge vrouwen

Speciale website voorzien van videomateriaal

Op 14 juni vond op aansturing van VWS de lancering plaats van de campagne ‘depressie bij pas bevallen jonge vrouwen’ (PPD). De lancering was tevens de aftrap voor een onlinecampagne. Via websites waar veel jonge ouders komen, worden ervaringsverhalen geplaatst. Daarnaast zijn er op de campagnewebsite, www.heyhelpt.nl, video’s geplaatst van tweegesprekken over PPD; op deze site staat extra tekst en informatie voor vrouwen met (signalen van) PPD en hun omgeving.

Lees meer