Nieuwsbrief ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden voor onze maandelijks nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief archief

2018
2017
2016
Klik hier voor de printversie

Nieuwsbrief LVVP - 15 februari 2018

AP start campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’

LVVP wil leden faciliteren met gedegen hulp bij voorbereiding op de AVG

Met de start van de campagne ‘privacy gaat iedereen wat aan’ lanceert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de website hulpbijprivacy.nl. Via deze site vinden organisaties informatie en tools om zich voor te bereiden op de nieuwe Europese privacywet: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De LVVP wil haar leden (pro)actief bijstaan bij de gevolgen van de AVG voor de vrijgevestigde ggz-praktijk. LVVP-leden ontvangen op korte termijn een gericht en uitgebreid aanbod waarmee zij kunnen voldoen aan alle ins & outs van de AVG.

Lees meer

Kamerdebat over problemen in de jeugdzorg

Uitkomsten tussentijdse evaluatie Jeugdwet

Op 6 februari jl. vond een Kamerdebat plaats over de problemen in de jeugd-ggz. De aanleiding was een persbericht van de LVVP waarin de resultaten werden gepresenteerd van twee enquêtes onder LVVP-leden die in de jeugd-ggz werkzaam zijn. Tijdens het debat bleek, tot teleurstelling van de LVVP, dat veel partijen welhaast weigeren in te zien dat het met de jeugd-ggz de verkeerde kant opgaat.

Lees meer

Ruim helft ggz-aanbieders biedt inzicht in wachttijden

Meld uw wachttijden voortaan maandelijks bij Vektis!

Zo’n 60 procent van de vrijgevestigde ggz-aanbieders heeft in januari jl. voor de eerste keer informatie aangeleverd bij Vektis over hun wachttijden. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders sinds dit jaar om hun wachttijdgegevens vóór de 10e van elke maand aan te leveren bij Vektis. Hebt u nog geen verzoek van Vektis ontvangen om een account aan te maken en uw wachttijden aan te leveren? Check dan op www.agbcode.nl of uw e-mailadres bekend is. Lees hier de instructie van Vektis: ‘Hoe registreer ik mijn Vektis wachttijden?

Lees meer

Website zorgverzekeraar voor patiënt vaak nog zoekplaatje

 

Uit een recent onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland blijkt dat patiënten op de website van hun zorgverzekeraar lang niet alle informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. De federatie liet ruim zevenhonderd patiënten gericht naar informatie zoeken op de websites van zorgverzekeraars.

Lees meer

Mini-enquête over schade na ontgroening

Groep vrijgevestigde ggz-professionals wil tot aanbevelingen komen

Recentelijk was er in de media weer aandacht voor opvallende ontgroeningspraktijken. Het is gebleken dat er binnen deze ontgroeningen soms zodanige excessen plaatsvinden, dat er sprake is van traumatisering. Op grond van een korte enquête wil een aantal vrijgevestigde ggz-professionals tot aanbevelingen komen voor bestuurders van verenigingen en organisaties om de inwijding zó te organiseren, dat deze aan het doel beantwoordt en schade wordt voorkomen.

Lees meer